Treenaamisesta

treenaus

Kesäistä sunnuntaita kaikille!

Mulla jäi tämän päivän salitreenistä niin hyvä fiilis päälle, että halusin tulla tänne jakamaan vähän omia ajatuksiani treenaamisesta ja siitä, miksi itse treenaan.

Omalla kohdallani voisi puhua jopa elämäntavasta. Olen harrastanut urheilua jossakin muodossa aina pienestä pitäen, enkä totta puhuen osaisi enää kuvitellakaan elämistä ilman liikuntaa. Tällä hetkellä treenaan 4-6 kertaa viikossa. Viikon treenit koostuvat yleensä 3-4 salitreenistä ja 1-2 aerobisesta treenistä. Toki välillä voi tulla pieniä breikkejä treenamiseen, mutta ne harvoin kestävät viikkoa pidempään.

Miksi sitten treenaan? Tähän voisin melkein heittää vastakysymyksen, miksi en treenaisi? Suurin syy on varmaankin yksinkertaisesti se, että tykkään treenata. Vaikka välillä herätyskellon soidessa tekisi mieli vain kääntää kylkeä ja jatkaa unia, niin se fiilis mikä treenistä jää voittaa kyllä muutaman tunnin sängyssä loikoilun mennen tullen. Itselläni on myös tapana suunnitella viikon treenit etukäteen, jolloin tulee helpommin myös pidettyä kiinni sovituista treeneistä.

Oli sitten pinnallista tai ei, niin treenaan myös osittain ulkonäön takia. Urheilen itseni vuoksi, ja inspiroidun ja motivoidun siitä, kun näen treenin tuottaneen tulosta kropassa. Suosittelenkin säännöllisin väliajoin ottamaan ”ennen ja jälkeen kuvia”, sillä ne motivoivat hurjasti. Välillä peiliin katsoessa näyttää siltä, ettei mitään tuloksia ole syntynyt, mutta kuvissa sen kehityksen näkee parhaiten.

Itselläni ei tällä hetkellä ole mitään sen suurempia tavoitteita treenin suhteen, vaan treenaan koska se on kivaa ja haluan pysyä terveenä. Mielestäni tavoitteita ei välttämättä tarvitsekaan olla, vaan voi myös liikkua sen takia, että siitä tulee hyvä olo. Olen myös kuitenkin sitä mieltä, että pienet tavoitteet motivoivat paljon treenaamisessa. Vaikka välillä sohva vaikuttaisikin paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta kuin lenkkipolku, niin silloin kannattaa muistella niitä tavoitteita joita on itselleen asettanut, ja joiden eteen on sitoutunut tekemään töitä. Uskon, että se motivoi jättämään sohvalla makoilun toiseen kertaan ja laittamaan ne lenkkarit jalkaan.

Treenin täyteistä kesää ja syksyä kaikille! 🙂