Uusi ruokavalio ja treeniohjelma

Nyt on kyllä loistava fiilis! Tapasin nimittäin eilen vihdoin ja viimein personal trainerini, jonka kanssa kävimme läpi treeniohjelmani liikkeet sekä ruokavalioni sisällön. Personal trainerini on upea Anna Virmajoki ja oli todella hienoa saada hänen kaltaiseltaan ammattilaiselta ohjeita ja vinkkejä omiin treeneihin ja ruokavalioon. Olemme nyt Annan kanssa yhteydessä seuraavat kolme kuukautta ja katsomme miten tämä nykyinen ruokavalio ja treeniohjelma lähtee rullaamaan, ja molempiin tehdään sitä mukaan muutoksia kun on tarvetta.

En edes tiedä mistä aloittaisin, sillä nyt on niin paljon ajatuksia pyörinyt päässä viimeisen vuorokauden aikana liittyen näihin muutoksiin. Vaikka olinkin jo aikaisemmin täysin hurahtanut terveelliseen ja urheilulliseen elämäntyyliin, niin nyt mulla on vielä paljon innostuneempi ja motivoituneempi fiilis kuin aikaisemmin. Syy miksi otin Annaan yhteyttä on se, että treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta kun on tullut jo niin iso osa elämääni, että halusin saada ammattilaiselta neuvoja omien tavoitteiden saavuttamiseen ja siihen, miten teen sen mahdollisimman tehokkaalla ja järkevällä tavalla.

Mitä ne omat tavoitteeni sitten ovat? Ehkäpä ne kaikista tärkeimmät tavoitteet liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin. Olen nyt noin vuoden ajan treenannut aktiivisesti ja syönyt terveellisesti ja olen huomannut miten paljon nämä asiat vaikuttavat hyvinvointiini, omaan olotilaani ja terveyteeni. Ja jos voin saada sellaisen ruokavalion ja treeniohjelman, jotka edesauttavat kohentamaan näitä asioita vielä tehokkaammin, niin miksi en sitten käyttäisi sitä mahdollisuutta hyväkseni?

Ja valehtelisin jos väittäisin ettei se kropan muokkaaminen olisi myös yhtenä tavoitteenani. Ja kun Annan kroppaa katsoo, niin ihan mielelläni otan häneltä vastaan ihan kaikki mahdolliset neuvot ja ohjeet mitä häneltä vain löytyy! 😀 Tavoitteenani ei ole päästä ”kesäkuntoon 2018″ vaan loppuelämäni kuntoon, ja jos kerran on mahdollista päästä siihen tilanteeseen että voi jonain päivänä sanoa olevansa tyytyväinen kroppaansa, niin miksi en sitä tavoittelisi! Kaikki muutokset mitä olen huomannut kropassani tapahtuneen viimeisen vuoden aikana motivoivat hurjasti treenaamaan entistä kovemmin, ja innolla odotankin minkälaisia tuloksia tällä treeniohjelmalla ja ruokavaliolla saadaan aikaan!

Ruokavaliooni ei oikeastaan tullut mitään kauhean suuria muutoksia, muuta kuin että nyt tietenkin punnitsen kaikki ruokani. Ja jollain oudolla tavalla jopa nautin siitä että pääsen punnitsemaan ja preppailemaan ruokiani, ja tässä taustalla varmaan onkin juuri se, että nyt vihdoin tiedän varmasti saavani tarpeeksi ravintorikasta ruokaa, sekä tarvittavat määrät hiilareita, proteiinia ja rasvoja. On myös hauska huomata, että en edes mieti syöväni mitään muuta kuin mitä ruokaohjeissani sanotaan, eikä tee edes mielikään. Vaikka näin viikonloppuisin tulee yleensä syötyä jotain herkkuja, niin nyt ei ole käynyt mielessäkään. Okei, eipä tässä ole vielä edes yhtä kokonaista päivää keretty noudattaa tuota ruokavaliota, joten katsotaan uudestaan sitten ensi viikonloppuna että mikä tilanne on silloin.. 😉

Treeniohjelmaan olen myös todella tyytyväinen. Salitreenejä on neljä kertaa viikossa; jalkoja treenaan kahtena päivänä, yhtenä päivänä treenaan selän, olkapäät ja vatsat ja yhtenä rinnan, hauikset ja ojentajat. Aerobinen jää ainakin nyt alkuun kokonaan pois, sillä nyt keskitytään täysin lihasten kasvattamiseen. Saan kyllä käydä lyhyillä lenkeillä jos haluan, mutta mitään pitkiä ja rasittavia aerobisia treenejä ei kuulu tällä hetkellä treeniohjelmaan.

Oho, tulipas aikamoinen kilometripostaus, katsotaan jaksaako kukaan lukea loppuun asti! 😀 Mutta siis tiivistettynä: olen todella todella innoissani tästä uudesta treeniohjelmasta ja ruokavaliosta, enkä voisi olla tyytyväisempi personal trainer valintaani. Mielenkiinnolla odotan minkälaisia muutoksia niin kropassa kuin yleisessä olotilassakin tulee tapahtumaan seuraavien kuukausien aikana. Tästä se lähtee, wuhuuu!